Setenil de las Bodegas


image001(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas is een uniek dorpje onder de witte dorpen in Andalusië. Een aanrader om eens naar toe te gaan.


image002(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Waarom bijzonder?

Waar de meeste witte dorpen zijn gebouwd op beschermende heuvels of kliffen, is Setenil ontstaan ​​uit een netwerk van grotten in de rotsen boven de Rio Trejo ten noordwesten van Ronda. De verblindend witte huizen lijken uit de rotsen te komen. Sommige van de huizen hebben daken van rotsen of zelfs olijfbomen op het dak. Ook de straten worden soms overdekt door de rotsen. Het is mogelijk een bezoek aan enkele van de originele grotwoningen te brengen.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Wijn, chorizo, gebak en hamburgers

Het gebied wordt zeker bewoond sinds de twaalfde eeuw, maar waarschijnlijk al vele duizenden jaren langer. De volledige naam Setenil de las Bodegas dateert uit de 15e eeuw, toen de nieuwe christelijke inwoners zich gingen bezighouden met het verbouwen van olijven, amandelen en het aanleggen van wijngaarden. Helaas is van de florerende wijngaarden niet veel meer over, door de phylloxera instecten in 1860, die de wijnstokken aangetast hebben. De wijn die er nu nog geproduceerd wordt is meer voor de bewoners zelf.

Setenil heeft ook een reputatie voor vleesproducten, met name chorizo, worst, en varkensvlees afkomstig van varkens gefokt in de omliggende heuvels. Naast vlees heeft het dorp een reputatie voor het produceren van fijne pasteles, gebak, en de bars en restaurants behoren tot de beste in de regio. Senenil de las Bodegas is vooral ook bekend om de hamburgers gemaakt van chorizo (Masita de chorizo), ooit ontstaan toen een slager uit het dorp teveel chorizo had gemaakt en op het idee kwam hier hamburgers van te maken.


image003(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Wat is er te doen?

Er zijn leuke bars en restaurants in Setenil waar u op een terrasje leuk kunt zitten onder de rotsblokken. Naast de ruïnes van een Moors kasteel is er ook de nabijgelegen kerk van de Encarnación. Verder is het leuk om door de wirwar van stijle straatjes te wandelen.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Combineer uw bezoek

Bent u in de regio van Setenil, dan kunt u uw bezoek combineren met een bezoek aan de ruïnes van het Romeinse Theater in Acinipo of met het leuke oude centrum van Ronda (Ronda la Vieja). Op de weg tussen Setenil en Ronda staat een klein bord aan de oostelijke kant van de weg waar u Bodega Las Monjas treft, een voormalig klooster, die de heerlijke lokale rode wijn Principe Alfonso produceert, vernoemd naar wijlen Principe Alfonso de Hohenlohe.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Waar ligt Setenil de las Bodegas?

Setenil de las Bodegas ligt in de provincie Cádiz enkele tientallen km’s ten noorden van Ronda en heeft ongeveer 3500 inwoners.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España