Torremolinos tot Benalmádena

Strand- en golfvakanties zijn hier het codewoord. Wie allergisch aan massatoerisme moet hier wegblijven. Mooie stranden, goed uitgeruste golfbanen, alle soorten accommodaties, stralend weer en een massa sport- en ontspanningsmogelijkheden zijn de ingrediënten van het succes voor deze kuststrook. Traditionele architectuur en originele Andalusische sfeer hebben plaats gemaakt voor Belgische cafés, fastfood restaurants en hoge appartementsgebouwen. Een paradijs voor velen, een rampplaats voor anderen.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Benalmádena

BenalBenalmádena, aan de Spaanse Costa del Sol, ligt slechts een kilometer of tien ten westen van de internationale luchthaven van Malaga.

Benalmádena (spreek uit met de klemtoon op de á) bestaat uit drie verschillende gebieden; Benalmádena Pueblo (de oude stad), Benalmádena Costa (het gebied aan het strand) en de commerciële zone van Arroyo de la Miel.

Benalmádena Costa :
Schitterende dijk promenades in een levendige badstad.

Benal2Benalmádena Costa is het belangrijkste gebied als het gaat om toeristisme. Met zijn negen kilometer aan gouden zandstranden en een prachtige jachthaven, is dit een van plaatsen waar het allemaal "gebeurt" langs de Spaanse kust. De jachthaven werd uitgeroepen tot de beste in de wereld in 1995 en 1998. Vandaag de dag nog kan het de strijd met het chique Puerto Banus bij Marbella nog goed aan.

Benalmádena Pueblo

Benalmádena Pueblo, op bijna 300 meter boven de zeespiegel, heeft veel van haar oorspronkelijke charme met smalle, steile straatjes en witgekalkte huizen behouden, die zo kenmerkend zijn voor de traditionele Andalusische dorpen. U ziet er de overblijfselen van oude beschavingen, zoals de Feniciërs, Carthagers, Grieken, Romeinen en Arabieren, die hun stempel hebben gedrukt op deze omgeving.

Weer Benalmádena

Benalmádena heeft een uitstekend klimaat met zachte winters en hete zomers, ideaal om van de zee te kunnen genieten. Gegarandeerd zon voor het grootste deel van het jaar. De jaarlijkse temperatuur is rond de 20 graden, met veel zon. Vaak is het zelfs nog mogelijk om in oktober nog in zee te zwemmen.

Wat te doen in Benalmádena

U kunt een bezoek brengen aan de musea en archeologische vindplaatsen van Benalmádena Pueblo, met een rijke geschiedenis en cultuur. Naast luieren en zonnebaden op het strand kunt u eten in een van de traditionele tapas bars of internationale restaurants en genieten van de vele lokale feesten die hier plaatsvinden gedurende het hele jaar. De stranden en de jachthaven worden letterlijk overspoeld door mogelijkheden van alle denkbare watersporten en vrijetijdsbestedingen. Het Sea Life Centre, met zijn onderwater tunnel en de verloren stad Atlantis is een van de vele toeristische attracties van Benalmádena.

Benal3Er zijn een aantal grote waterparken in het nabijgelegen Mijas en Torremolinos en het grootste pretpark aan de Costa del Sol "Tivoli World" in is Arroyo de Miel. Het park heeft een kermis, live shows en non-stop entertainment tot laat in de nacht. Vanaf hier kunt u ook de kabelbaan naar de Monte Calamorro nemen die u een adembenemend uitzicht geeft op de kustlijn, de zee en het omliggende platteland. Op een heldere dag ziet u Noord-Afrika. En geloof het of niet... Benalmádena heeft ook een ijsbaan, die is geopend van oktober tot en met mei.


Bezienswaardigheden Benalmádena

Dit op een kasteel lijkend gebouw, het "Castillo de Colomares", is eigenlijk een monument ter ere van Christoffel Columbus voor zijn aankomst in de "Nieuwe Wereld". Het is een eerbetoon aan de ontdekking van Amerika. Kasteel Colomares bevat diverse architectonische stijlen en is opgebouwd uit baksteen, beton, natuursteen, hout en andere materialen. Vooral het interieur is de moeite waard. Er zijn prachtige gebrandschilderde ramen.

Benal5Kasteel Bil Bil is een gebouw in Arabische stijl, rood gepleisterd en versierd met prachtige reliëftegels volgens Moorse traditie. Het gebouw dateert uit de vroege twintigste eeuw, en werd in eerste instantie gebouwd als villa voor een vooraanstaande rijke familie van die tijd. Later heeft de gemeenteraad besloten om het kasteel te kopen als culturele voorziening, een rol die het vandaag de dag nog steeds heeft voor o.a. tentoonstellingen, concerten, conferenties.

Verder is Benalmádena ook ideaal gelegen voor een bezoeken aan de vele bezienswaardigheden van Andalusië, waaronder de prachtige "witte dorpen" van het achterland en de historische steden Granada, Sevilla, Jerez en Cadiz. Vergeet overigens ook Málaga niet, een hele leuke stad met vele barretjes en restaurantjes in het oude stadscentrum of de nieuwe Muelle uno (de nieuwe haven).

Stranden Benalmádena

Er zijn veel stranden in Benalmádena, zoals Playa de Arroyo de la Miel, Playa de Arroyo Hondo, Playa de Bil Bil, Playa de Carvajal, Playa de Fuente de la Salud, Playa de La Perla o de La Morera, Playa de La Viborilla, Playa de Las Yucas, Playa de Malapesquera, Playa de Santa Ana, Playa de Tajo de la Soga, Playa de Torrebermeja, Playa de Torremuelle, Playa de Torrequebrada, Playa de Torrevigía.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España