Bezoek aan Málaga

De grote stad Málaga ligt ongeveer een honderd kilometer van de Straat van Gibraltar. Deze op één na grootste stad van Andalusië heeft voor de toerist genoeg te bieden. Zo vind je er meer dan voldoende musea, historische gebouwen, parken en winkels. Wat je zeker niet mag overslaan is het Arabische Fort ‘Alcázaba’. Dit mooie verdedigings fort van Málaga ligt wat hoger dan de stad, waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Binnen in het fort is een archeologisch museum gevestigd. De kathedraal van Málaga, de levendige haven en Jardin de la Conceptión vormen een rijtje van hightlights die je gezien moet hebben. Museo Picasso, Museo de Artes y Tradiciones (museum voor populaire tradities) en Museo Municipal de Málaga zijn musea die er uitspringen om bezocht te worden. Met een bezoek aan deze gezellige stad, merk je dat het nog heel veel meer te bieden heeft.

Het is een oude stad die zowel door de Romeinen, Visigoten en de Moren werd bewoond voordat de hij op last van de katholieke kerk werd veroverd. In de stad zijn nog tekenen te vinden van de Moorse periode. Het Arabische fort uit de elfde eeuw is hier een mooi voorbeeld van.
Malaga heeft net als de andere plaatsen in de Costa del Sol een mediterraan klimaat, waarbij het in de zomer warm en droog en in de winter zeer mild is.

Malaga-omgevingStedentrip Malaga

image001Malaga is een zeer geschikte stad voor een stedentrip, u kunt ervan verzekerd zijn dat u de geweldige sfeer van de stad zult proeven!

Malaga, als de hoofdstad van de Costa del Sol, heeft een internationale luchthaven die gemakkelijk toegang biedt tot alle andere steden in Andalusië. De luchthaven van Malaga is een van de grootste in Spanje jaarlijks komen er zo'n 10 miljoen passagiers. Malaga dient ook als een belangrijke haven en industrieel centrum voor Zuid-Spanje. Toegang tot en het vertrek uit Malaga is gemakkelijk gemaakt door de snelweg N340 en langs de kust een spoordienst.


oude-binnenstadDe oude binnenstad van Malaga

Het centrum van Malaga is niet al te groot en heerlijk om doorheen te wandelen.

Leuke restaurantjes, winkeltjes met snuisterijen, prachtige winkels met kleding, de grote warenhuizen, zoals "El Corte Inglès", u vindt het er allemaal.

De gemoedelijke sfeer, verenigd met de vele leuke barretjes, TAPAS restaurantjes en de mensen zal u zeker aanspreken.

Vlak naast het centrum van Malaga ligt de haven "Muelle uno", een recent opgeknapt wandelgebied dat u zeker niet mag missen.


bezienswaardigheidBezienswaardigheden Malaga

Malaga is een stad met een rijke, meer dan 3000 jaar oude geschiedenis. Bij opgravingen zijn bewijzen ontdekt van de Carthagers, de Romeinen en de Moren. Als gevolg daarvan is er een grote selectie van historische monumenten in deze stad. Malaga kathedraal staat bekend als La Manquita, hetgeen "de kleine eenarmige dame" betekent. Hij wordt zo genoemd omdat er een toren ontbreekt. Vanwege de lange tijd die nodig was om de kathedraal te bouwen, is het een mix van diverse stijlen zoals de Renaissance, Barok en Neo-klassieke stijlen.

Dichtbij de Kathedraal van Malaga is het Alcazaba, een vijftiende-eeuws Moors fort en een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het dak van het Alcazaaba biedt een panoramisch uitzicht op Malaga stad en de haven. Iets verder is het kasteel van Malaga, dat op de Monte de Gibralfaro staat. Aan de voet van de heuvel is het gemeentehuis met daarnaast een museum in het Palacio de la Aduana. Malaga heeft zoveel interessante bezienswaardigheden dat u deze het beste kunt bekijken met de hop-on-hop-off bus, dubbeldekkers met een open dak. U ziet ze regelmatig rijden in de stad.


festivalMalaga festivals

Malaga is ook zeker een bezoek waard tijdens een van de vele festivals.

De "Fiestas" hier zijn talrijk. De belangrijkste "Fiesta" is de Feria de Málaga, die plaatsvindt in het midden van augustus.

Er is een prachtig "Drie Koningen Festival" in Malaga, elk jaar op 6 januari. Tevens de dag dat in Spanje de kinderen hun cadeautjes krijgen, in plaats van met Sinterklaas, want die kennen ze er niet.

Tijdens Pasen zijn er vele prosessies met praalwagens en met puntmutsen geklede mensen.


Semana Santa Malaga : gaat van start op palmzondag voor Pasen.

Voor meer informatie klik HIER of zie op de spaanse site (kies voor engels) : http://www.semana-santa-malaga.com

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España