Cultuurstad  Sevilla
met o.a. Praalgraf van Christoffel Columbus

Sevilla de hoofdstad van Andalusië en de vierde grootste stad van Spanje heeft de bezoeker heel wat te bieden. De mix van geschiedenis, architectuur, tradities, feesten en gezelligheid maken van Sevilla de ideale bestemming voor een korte citytrip.

image002


De oevers van de Guadalquivir zijn reeds lang de locatie waar volkeren en beschavingen zich vestigden.  Van hieruit werd in de 16de eeuw handel gedreven met de Nieuwe Wereld: Amerika. Dat maakte van Sevilla één van de rijkste steden van Europa. Wat zich  heeft vertaald in imposante bouwwerken zoals de gotische kathedraal.

Maar Andalusië is vooral bekend om een andere bouwstijl: de mudejararchitectuur. Deze bevat elementen uit de Christelijke en   Moorse kunst. Het mooiste voorbeeld  hiervan vind je in de koninklijke paleizen en tuinen van het Alcazar. De Christelijke leiders lieten zich bij de bouw van het paleis inspireren door de Moren. Zij heersten meer dan 500 jaar over Sevilla en lieten er een prachtige minaret achter: het Giralda.

Rondom het centrum ontwikkelden zich de typische volkswijken. Hier kan je nog de echte sfeer van de stad opsnuiven. Je moet gewoon  eens rondslenteren door de middeleeuwse straatjes en steegjes vol bezienswaardigheden. In de legendarische wijken  Arenal, Santa Cruz, Macarena en Triana vind je tal van witte huisjes, oude kloosters en parochiekerken vol kunstschatten.

In 1929 was er de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling met o.a. de bouw van de Plaza de España in het prachtige Maria Luisa Park.

In 1992 was er de wereldtentoonstelling Expo 92. Deze expositie  plaatste Sevilla  opnieuw op de  wereldkaart.

Eens kennis gemaakt met het  patrimonium van Sevilla is het tijd om te genieten van een hapje of een drankje. De terrassen langs de Guadalquivir of de tapasbars verspreidt over de stad, lenen zich hier uitstekend toe. Vervolgens is het misschien wel tijd om te gaan shoppen. Want Sevilla heeft een grote verscheidenheid aan winkels die zowel Spanjaarden als toeristen   weten te bekoren. Je vindt er leuke boetiekjes, traditionele winkels, souvenirwinkeltjes en grotere ketens.

Sevilla is samen met enkele andere steden in Andalusië ook de bakermat van de flamenco. Deze  kunstvorm is een unieke mengeling van muziek, zang en dans die mede zijn oorsprong vindt bij de zigeuners van Triana. In de stad vind je verschillde flamencotablaos waar je een optreden kan bijwonen. Het zuiden van Spanje wordt natuurlijk ook geassocieerd met stierenvechten. Sevilla biedt plaats aan één van de beroemdste  arena's van Spanje: de Plaza de Toros.

April is de drukste maand in Sevilla, want de grote feesten vinden dan plaats. Het eerste is de Semana Santa en is religieus van aard. Tijdens de stille week vinden dan tal van processies plaats waarbij broederschappen beelden van grote artistieke en religieuze waarde door de stad dragen.

Het tweede is het Andalusisch volksfeest: Feria de Abril. Je ziet er een week lang mensen  in de traditionele flamencokledij, paarden en opgetuigde ruiters. Families komen tijdens het feest ook samen om iets te eten of te drinken en als de nacht valt, wordt er flink gedanst tot in de late uurtjes.


Alcázar (koninklijk paleis)

Een prachtig voorbeeld van Mudéjar-architectuur. Deze topattractie mag niet ontbreken op uw stedentrip naar zuid-Spanje of weekendje weg naar Sevilla.

Torre del Oro

Schitterende toren (met name 's avonds) aan de Guadalquivir uit de 12e eeuw.

Plaza de España

Zeer groot halfcirkelig plein met gebouwen uit 1929, gebouwd ten behoeve van de wereldtentoonstelling. Dit bouwwerk mag niet ontbreken op uw rondreis door Sevilla.

Pretpark Isla Magica

Pretpark op het wereldtentoonstelling-terrein van 1992 (Expo 92) aan de oevers van de Guadalquivir Rivier met achtbanen, waterattracties, bioscopen en andere thema's.

Kathedraal en La Giralda

De Maria de la Sede is grootste gotische kathedraal ter wereld en de hoge klokkentoren (94 meter) was oorspronkelijk een Moorse minaret.

(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Stedentrip Sevilla Spanje

Het romantische Sevilla in Spanje is de stad van de flamenco en fiestas. Deze sfeervolle stad, met vele leuke restaurantjes en tapas barretjes, is zeker een bezoekje waard.Sevilla heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden. U kunt in Sevilla terecht voor een grote diversiteit aan kunst, architectuur, folklore en tapas. Sevilla is een grote smeltkroes van beschavingen.

Het centrum van Sevilla is al lange tijd de spil waar alle activiteiten van de stad om draaien. In de straten Sierpes, Tetuan en Velázquez, die zich uitstrekken tussen de Plaza Nueva en Plaza del Duque, vindt u winkels, musea, kerken, adellijke paleizen, cafes en nog veel meer!

Voorjaar in Sevilla

Het koelere winterweer maakt plaats voor de warmere maanden van de lente. Zowel de toeristen als de lokale bevolking ziet Sevilla in al zijn glorie. De oranje bomen langs de pleinen en straten met kinderkopjes bloeien en vullen de lucht met de geur van oranjebloesem, cafes met gedekte tafels en de terrassen weer geopend. Sevilla maakt zich klaar voor de wereldberoemde viering van Semana Santa (Pasen) en de Feria de Abril.

Musea in Sevilla

Onder de vele musea die Sevilla kenmerken als een van de culturele centra van Spanje, is het Museum voor Schone Kunsten een absoluut juweeltje. Gevestigd in een 13e eeuws voormalig klooster, beschikt het Museum voor Schone Kunsten over een indrukwekkende collectie van onschatbare werken uit een overvloed van beroemde kunstenaars.

Flamenco dansen in Sevilla

De stad Sevilla is de stad van de flamenco. Het loont zeker de moeite om een voorstelling te bezoeken en deze Andalusische passie tot leven te laten komen door middel van zang, dans en gitaar.

(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Tapas in Sevilla

Elke Sevillano zal trots en koppig volhouden dat de gastronomische kunst van de tapas zijn begin vond in Sevilla. Meer dan 1000 tapas bars in Sevilla serveren een verscheidenheid aan gerechten variërend van ham tot groenten tot gebakken vis. Bestel een paar "tapas para picar", u deelt de tapas dan gezamenlijk.

Architectuur in Sevilla

De architectuur in Sevilla is een unieke smeltkroes van culturen en tijdperken en hebben één voor één hun stempel gedrukt op Sevilla, zoals u zult zien tijdens het verkennen van deze geweldige stad.

De Kathedraal van Sevilla

De kathedraal Maria de la Sede is na de Sint Pieter de grootste kathedraal van Europa en staat al enige jaren op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De tussen 1402 en 1506 gebouwde spectaculaire gotische kathedraal is de grootste in de wereld. Het hoogtepunt is La Giralda, de klokkentoren die nog steeds is uitgerust met de ingewikkelde architectuur en decoratie typerend voor de Moorse achtergrond. Omdat deze voormalige minaret van een moskee die ooit op deze plek stond werd gespaard van vernietiging, kunnen bezoekers vandaag de dag nog genieten van een ongeëvenaard panorama van Sevilla.

Winkelen in Sevilla

Spanjaarden, en dan vooral de vrouwen, houden van mode. Sevilla is, net als veel Spaanse steden, een winkelparadijs. Op de levendige weekendmarkten en in de doolhoven van verkeersvrije straten gevuld met een breed scala aan winkels kunt u uw hart ophalen als het om winkelen gaat. Alle grote winkelketens zijn vertegenwoordigd, inclusief natuurlijk "El Corte Ingles", de Spaanse Bijenkorf.

Uitgaan in Sevilla

Of u nu in de stemming bent om gewoon rond te hangen en een praatje in een cafe met terras, op zoek bent naar live muziek, uit dansen gaat in een van Sevilla's nachtclubs, het nachtleven van Sevilla zal u niet teleurstellen.

Excursies Sevilla

Excursies vanuit Sevilla kunnen zijn een tripje naar de Costa de la Luz, Córdoba, Granada of Málaga.
Rondvaartboot Sevilla "Torre del Oro"

Bent u in Sevilla, maak dan tocht met een rondvaarboot op de rivier de Guadalquivir: romantisch en legendarisch, de rivier van de ontdekkers van Amerika en de enige bevaarbare rivier in Spanje. Vertrek ieder half uur vanaf 10.00 uur. U kunt genieten van het mooie uitzicht dat de rivier de Guadalquivir te bieden heeft tijdens een boottocht van een uur. De Guadalquivir ontspringt in Cazorla in de bergen, in de provincie Jaén. Hij doorkruist de provincies Córdoba en Sevilla, en mondt uit in de Atlantische Oceaan bij Sanlucar de Barrameda in de provincie Cadíz. De rivier is ongeveer 650 km lang, en is bevaarbaar voor de 100 km van Sevilla naar Sanlucar de Barrameda. Uw boottocht gaat o.a. langs het monument de "Gouden toren" in Sevilla.
Meer info: www.crucerostorredeloro.com


Tip, toeristen kortingskaart Sevilla Spanje

sevillacardVoor degenen die Sevilla uitgebreid willen bezoeken en veel musea willen zien, de river cruise en/of een toeristische bustocht door Sevilla willen doen en een flamenco voorstellingen wil zien, is een toeristenkaart wellicht interessant.

Wat is een toeristenkaart? Een toeristenkaart is een smart card met een ingebouwde chip die een breed scala aan culturele en recreatieve activiteiten biedt, evenals de toegang tot het openbaar vervoer, toeristische busdiensten en diverse kortingen in winkels en op flamenco voorstellingen bevat, zodat u gewoon kunt relaxen en genieten van uw verblijf. U koopt de kaart voor 24, 48, 72 of 120 uur en er zijn speciale tarieven voor kinderen.

Meer info: www.sevillacard.es


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)


Description

The Guadalquivir river –the ancient Betis– flows between the foothills of the Sierra Morena to the north and the Sierra Sur mountains in the south, irrigating a rich and fertile valley. In its lower course, 70 kilometres from the sea, is the ancient city of Seville, the capital of the Autonomous Region of Andalusia and of the largest and most densely populated province in Andalusia.

The towns and cities on the shores of the river are living testimony to its historic and cultural past. Seville, the emblematic city of universal renown, has been Arab, Jewish and Roman, and its river and its river port have served as a privileged destination for trade with the West Indies. Its art and folklore make this an exceptional tourist destination.


History

The origin of the city of Seville dates from around the first millennium BC, coinciding with its settlement by the Phoenicians and the Tartessians. Its location at the confluence of river and land routes favoured the rapid economic growth of the valley and the surrounding lands.

The settlement of Julia Romula Hispalis, founded by Julius Caesar, was the hub of spectacular commercial activity. Major settlements were established throughout the territory, whose buildings and monuments can still be seen in the present day. The Arabs left an indelible mark on the culture and monuments of these lands. In the 16th century, Seville experienced its period of maximum splendour. The port of Seville received goods from all over Europe, as well as precious metals from the New World, which contributed to the development of western Europe. The Enlightenment saw a revival of trade, agriculture and industry. The Universal Exhibition of 1992 promoted and enhanced even more the reputation of Seville.


Landscape

The province of Seville is a mosaic of cultures whose roots are buried in the remote past. The great river basin of the Guadalquivir, the Sierra Morena mountains and the marshes of the Doñana Nature Reserve offer visitors a scenic map of extensive wetlands, and a sanctuary for a variety of birdlife; you can explore mountain paths among lush Mediterranean vegetation, contemplate the fighting bulls grazing in pastures dotted with ancient holm oaks, or lose yourself in gently sloping lands with inviting villages and monumental cities which are living testimony to a historic past of unparalleled splendour.


Gastronomy

Game meats, pork products made from pigs raised in the mountain pastures, rice from the rice fields of the Guadalquivir marshes, and the fish and shellfish from the Andalusian coast comprise the ingredients of a varied gastronomy, which has its maximum expression in its “tapas”. The custom of visiting bars, taverns and "tascas" (typical watering holes) is widespread throughout the villages, towns and cities in the Sevillian geography.

The fare also includes hearty soups and stews, and the traditional sweets and handmade pastries of the district of Estepa.

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España