Natuurpark Montes de Malaga

image002

"Montes de Malaga" ligt vijf kilometer ten noorden van Malaga. Het park, aangewezen door de lokale regering in juli 1989, beslaat een gebied van 4.900 hectare.

Het grootste gedeelte van het park valt onder het stadsbestuur van Málaga en het overige gedeelte hoort bij Casabermeja. Het is een gebied van laaggelegen heuvels variërend van 80 meter tot de top van "La Reina," die een hoogte van 1.032 meter heeft.

Begroeiing

Vroeger waren de hellingen bedekt met bomen, maar toen de christelijke kolonisten na de herovering terugkwamen naar het gebied vervingen ze de natuurlijke vegetatie met olijfbomen, amandelbomen en wijngaarden wat economisch gezien productiever is. Het trapsgewijze proces van ontbossing had een rampzalig gevolg voor Málaga, het was verantwoordelijk voor de overstromingen die Málaga vaak hebben verwoest. In de jaren dertig werd de situatie pas opgelost door een programma van bebossing, wat tot de tegenwoordige verschijningsvorm van het park heeft geleid.

Hoge luchtvochtigheid

image003

In de bovenste lagen is de luchtvochtigheid erg hoog met een mediterraanse-continentale vegetatie, terwijl het in de onderste lagen droog is en er heerst een tropisch-mediterraans ecosysteem. In het park staan verschillende soorten bomen, de meest voorkomende is de aleppo die gebruikt is voor het bebossen van het park. Daarnaast zijn er andere soorten coniferen, zoals de benjamini boom, cipres, etc. De meeste dominante bomen zijn de eik en de olijfboom, terwijl de kastanjeboom, populier, wilde olijfboom, es, wilg en de aardbeienstruik minder vaak voorkomen.

Flora

image005

Te midden van de struikgewassen bevinden zich de palmboom, bramenstruik, rode lavendel, bezemkruid, meidoorn, tijm, bremstruik, papaver en wilde asperge.

Fauna

image007

Het park heeft een overvloed aan dieren in het wild, de meest opvallende soorten zijn everzwijnen, vossen, dassen, steenmarters, wezels, bunzingen, maar ook kleinere dieren, zoals konijnen, eekhoorns, vleermuizen en egels. Vogelkenners zullen geïnteresseerd zijn in het feit dat er een verscheidenheid aan roofvogels is in het park, waaronder haviken, adelaars en uilen, maar ook vaker voorkomende soorten, zoals houtduiven, patrijzen, duiven, lijsters, koekoeks, mezen en nachtegalen.

Reptielen

image011

Onder de reptielen en amfibieën die zich schuilhouden in deze natuurlijke omgeving zijn hagedissen, slangen, salamanders, gekko's en padden. De meest bijzondere soort is de kameleon, een soort die met uitsterven bedreigd wordt, maar er zijn perfecte omstandigheden voor de kameleon om te overleven in het park.

Recreatie

Bovenstaande beschrijft, in algemene termen, de botanische en biologische rijkdommen van het natuurpark "Montes de Malaga." Het park is ook geschikt voor recreatie, dit zullen veel bezoekers van de nabijgelegen steden beamen.

Wat is er te doen?

Er zijn kampeerplaatsen, een natuurmuseum en een volkenkundemuseum. Echter, één van de beste manieren om je te vermaken is simpelweg door te genieten van het landschap. Er is geen betere manier dan één van de talloze routes te volgen met behulp van routebeschrijvingen, die door het park lopen of door je eigen route te improviseren, als je avontuurlijk en energiek bent. 

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España