Sierra Nevada: Bergsport

De Sierra Nevada bergketen : bergpaden, natuur en fauna, ….

De Sierra Nevada is een gebergte in Andalusië, Zuid-Spanje, dat behoort tot de Cordillera Betica. Met zestien bergtoppen boven de 3000 meter is het na de Alpen de hoogste bergketen van West-Europa. De hoogste berg van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3482 m), bevindt zich in dit gebergte. De naam Sierra Nevada betekent besneeuwde bergketen in het Spaans.

Het Nationaal park Sierra Nevada beslaat een deel van dit gebergte. Het park met zijn afwisselende landschappen heeft alle kenmerken van het klimaat van het hooggebergte. Door de klimaatschommelingen en hoogteverschillen vind je er een enorme diversiteit aan vegetatie. Van dichtbebost groen in de dalen tot kleine alpenflora en lage struiken op de toppen. Je vindt er meer dan 2100 plantensoorten van de 8000 gecatalogiseerde plantensoorten in Spanje.

Het gebied is ook rijk aan fauna, zo zijn er meer dan zestig vogelsoorten die waken over het luchtruim zoals de gier, koningsarend of alpenheggenmus. Op het land regeren onder andere de Spaanse berggeiten (cabra montes), vossen, everzwijnen, wezels en dassen.

In de Sierra Nevada bevindt zich ook een groot skigebied: Solynieve (= zon en sneeuw) met als belangrijkste dorpen Pradollano (2100 m) en Borreguiles (2600 m). Er bevinden zich 85 km aan pistes en er kan geskiëd worden tot aan de Pico Veleta die 3396 m hoog is. Een skivakantie kan hier gecombineerd met een zonvakantie, aangezien de zonnige kusten van onder meer de Costa del Sol niet ver hiervandaan liggen.

De bergketen trekt jaarlijks veel toeristen aan het begin van september, doordat de wielerronde Vuelta langskomt.

image001

De Sierra Nevada in Spanje met zijn zestien bergtoppen boven de 3000 meter is na de Alpen de tweede hoogste bergketen van Europa. Door de zuidelijke ligging en vele uren zon is het een ideaal gebied om je vakantie door te brengen. Het gevarieerde berglandschap met zijn uniek aanbod van fauna en flora is een aanrader voor wie van de natuur houdt. Maar ook de liefhebber van wandelen, fietsen, paardrijden of skiën zal in de Sierra Nevada aan zijn trekken komen.

Wintersport in het skidorp Pradollano waar je sneeuw vindt van december tot april is tevens een unieke ervaring. En Granada is vlakbij, ideaal voor een daguitstap of verkies je toch de Costa del Sol, die maar 60 km verder ligt. Het strand en ski combineren, dat vind je nergens anders in Europa.

Het Nationaal Park van de Sierra Nevada met zijn prachtige en wisselende landschappen heeft alle kenmerken van het hooggebergte. Door de klimaatschommelingen en hoogteverschillen vind je er een enorme diversiteit aan vegetatie. Van mediterrane bossen in de dalen tot kortmossen op de bergtoppen. Het is ook de thuis van meer dan 2100 plantensoorten.

Het gebied is ook rijk aan fauna, zo zijn er meer dan zestig vogelsoorten die waken over het luchtruim zoals de gier, koningsarend of alpenheggenmus. Op het land regeren onder andere de Spaanse berggeiten (cabra montes), vossen, everzwijnen, wezels en dassen. Veel kans dat je één van deze dieren ontmoet op een wandeltocht door het gebied.

Mogelijkheden om te wandelen zijn er genoeg in de Sierra Nevada. Voor alle niveaus en leeftijden. Van een wandeling in een licht glooiend en fraai landschap tot een trektocht naar één van de toppen zoals de Veleta en Mulhacén met hoogtes van respectievelijk 3396 m en 3482 m. Je kan zelfs overnachten in één van de vele berghutten die de Sierra Nevada rijk is. Of verkies je een mountainbiketocht op één van de vele goed onderhouden paden in de omgeving van Capileira, Trevelez of Pradollano.

De sport die het meest wordt beoefend in de Sierra Nevada is ski. Het skigebied “Sol y Nieve” is het zuidelijkste van Europa, heeft het grootste aantal uren zon, en is volgens velen het beste skidomein van Spanje.

Van december tot half april kan je er terecht op 66 km goed onderhouden pistes. Sneeuw gegarandeerd!

Het bekendste skidorp is Pradollano op 2100 m hoogte, maar er is ook Borreguiles dat zich op 2600 m bevindt. Beide dorpen hebben een ruim aanbod aan verblijfplaatsen zoals hotels en appartementen. Je hebt ook veel après-ski mogelijkheden: je vindt er tal van restaurants en zonneterrassen. Of zeggen de bars en discotheken je meer? Daar houdt de nacht pas op in de ochtenduren.

Eens de lente is aangebroken, en de dooi het witte landschap verandert in een oase van groen en kleurrijke bloemen, gaan de schapen en paarden weer het land op. Dan treedt ook de beste periode in voor wandelaars, natuur- en sportliefhebbers. Van mei tot oktober zijn de temperaturen in het hooggebergte aangenaam mild, en kan je de hitte van de laagvlakte ontvluchten.

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España