Antequera : kunststad

met o.a. Museum van het stierengevecht, prehistorische Dolmen, ….. en veel meer.De stad van de kunst

In het hart van deze uitgestrekte regio Andalusië is Antequera, de stad van de witte en sier kerken zoals beschreven door Gerardo Diego. Het is gelegen aan de zijkant van de beroemde Sierra del Torcal en bewaakt door de steile profiel van de Enamorados, het heeft ook een brede laaggelegen gebied. Antequera is geschiedenis en monumentaliteit, gebouwd gedurende vele eeuwen.

Antequera is slechts 47 km. van de Costa del Sol en heeft een bevolking van meer dan 44.000 inwoners. De reiziger moet zijn bezoek aan deze plek beginnen bij het Stadsmuseum. Dit centrum is gevestigd in het paleis van Nájera. Binnen we zullen een onvergetelijke reis terug in de tijd, waaronder de indrukwekkende Romeinse graf van Acilia en de raadselachtige plasticiteit van de sculptuur van Ephebe ervaren.

We kunnen vanaf hier lopen naar de hoger gelegen gebieden van het centrum van de stad, waar we zullen versteld staan ​​van de gevel van de collegiale kerk van Santa María, het eerste renaissance gebouw in Andalusië, de huisvesting van een majestueuze interieur. Naast deze, komen we de Alcazaba, een belangrijk plein in de tijd van de Reconquista. Maar de monumentale schatten hier niet stoppen: de kerk van El Carmen, de charmante arena en zijn stierenvechten museum, etc. zijn ook bezoeken die most in ons reisverslag zijn.

Een ander niet te missen bezoek is de Dolmen structuur van Antequera, beschouwd als de beste in Spanje en waarvan het beste stuk is de dolmen van Menga, een ware mijlpaal in de megalieten in het vasteland van Spanje. In de rand van de stad is El Torcal, een natuurlijke plek van buitengewone schoonheid waar we het verbazingwekkende formaties die watererosie heeft veroorzaakt op de kalkstenen kunnen bewonderen.

De gastronomie van Antequera biedt ons de befaamde Mollete de Antequera (broodje met olie, knoflook en paprika reuzel), de porra (gazpacho met ham) en een exquise zoete bekend als bienmesabe (suiker en eiwit dessert).


Historiek

Het fundament van Antequera is gekoppeld aan de Romeinse stad Antikaria, site van het College van bisschoppen van de Ceasars in Spanje. De overblijfselen van vroegere beschavingen hebben betrekking op prehistorische archeologie in nederzettingen dateren uit tussen 2000 en 2500 jaar voor Christus, hoewel andere denkrichtingen date hen terug tot ongeveer 4000 jaar voor Christus. De belangrijkste getuigen van die tijd zijn de hunebedden van Menga, Viera, Romeral en Alcaide, de eerste drie dicht bij de stad en gemakkelijk te bezoeken, en de laatste dicht bij Villanueva de Algaidas, beschouwd als de beste dolmenic structuur in Spanje, waarvan de dolmen van Menga is een waar voorbeeld van megalieten op het vasteland van Spanje.

Het gebrek aan gegevens over de tijd tussen de prehistorie en de Romeinse tijd is niet een reden om mogelijke nederzettingen van Iberiërs, Tartessiërs, Feniciërs en Carthagers negeren. Bewijs van de eerste hypothetische aanwezigheid, die van de Carthagers, kan gevonden worden in aardewerken potten en graven ontdekt in de buurt van Cerro León, in de gemeente Antequera, die de Osqua die bestonden op die site zou worden en was het toneel van de strijd tussen Hasdrubal en de Romeinse legioenen. We moeten niet vergeten de Ephebe van Antequera, een emblematische sculptuur in de stad.

Vanaf de verovering van Granada in 1492, begon de stad te veranderen en uit te breiden buiten de stadsmuren, de bevolking te hebben verhoogd tot 15.000 inwoners in een korte periode van tijd, aangetrokken om zijn vruchtbare grond en de afwezigheid van vijanden.

Sevilla-Granada: maar het zou in de loop van de 16e en 17e eeuw dat de stad de grootste demografische groei zou ervaren, uiteindelijk steeds een van de belangrijkste handelscentra in Andalusië vooral te danken aan zijn ligging als een kruispunt van twee van de belangrijkste commerciële routes zijn en Malaga-Cordoba.

De XIXe eeuw werd gekenmerkt door een daling van de bevolking als gevolg van epidemieën en de aankomst op de plaats van een bourgeoisie die in de textiel en wol sectoren alternatieven voor de landbouw en dalende ambachten. De komst van de industriële revolutie in de stad betekende haar producten kunnen allemaal worden verhandeld over Spanje; Antequeran dekens waren zeer bekend en gewild. Maar kort daarna, dit industriële expansie snel daalde toen, zoals de inhuldiging van de eerste Barcelona-Mataró spoorlijn, Antequera begonnen om markten te verliezen ten gunste van de Catalaanse handel, totdat zaken volledig verdwenen.


Het Bullfighting Museum

De Antequera arena werd geopend in 1848 en volledig herbouwd in 1983, met een totale verandering van het uiterlijk van die van de originele 19e-eeuwse structuur.

De Stierenvechten Museum is gevestigd in de arena, een van de mooiste in Andalusië. Hoewel ingehuldigd in de 19e eeuw, het stierenvechten traditie van Antequera dateert uit de 17e eeuw en door de jaren heen heeft de overhand, duidelijk in de collectie van dit museum.

De bezoeker zal het Museum vindt u in het bovenste gedeelte van de arena, zijn drie zalen bieden een algemeen overzicht van de traditie van het stierenvechten in Spanje evenals lokale stierenvechten geschiedenis.

De collectie van dit museum is gevarieerd en omvat een fotografische en journalistieke archief op stierenvechten kwesties, documenten en affiches in verband met de traditie. Het bevat ook een paar stier hoofden, die werden uitgevochten in hun dag in het historische stierengevechten gehouden in verschillende arena's rond Spanje.

Bezienswaardigheden

  •     La Alcazaba
  •     El Torcal
  •     Museo Taurino
  •     Museo de la Ciudad de Antequera-Palacio de Nájera
  •     Arco de los Gigantes
  •     Los Dólmenes
  •     Iglesia de San Juan de Dios
  •     Iglesia del Carmen
  •     Real Colegiata de Santa María la Mayor
  •     Termas de Santa María

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España