Bezienswaardigheden in Gibraltar,

Engels grondgebied

gibraltarDit is het overbekende stukje Groot-Brittannië in Spanje. Het hoort wel niet bij Andalusië en is een afwisselende uitstap. Deze hoge rots is van strategisch belang voor de controle van de waterengte 'Straat van Gibraltar' die toegang geeft tot de Middellandse Zee. Er komen zeer veel toeristen deze rots bezoeken.  Er is een museum over de geschiedenis van dit stukje land, een fort en de apen boven op de rots in het natuurreservaat. Deze rots kan je bereiken met een kabelbaan. Uiteraard zijn er winkeltjes, je vindt ze allemaal in de hoofdstraat.

(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Gibraltar is een Engelse enclave en u waant er zich in Engeland. U kunt er allerlei Engelse producten kopen en ziet er zelfs de rode dubbeldeksbussen rijden. Sinds 1929 rijdt men er wel gewoon rechts. De inwoners zijn tweetalig dus u kunt er zowel in het Engels als in het Spaans terecht. U kunt betalen met Engelse ponden én Euro's, echter de parkeermeters werken alleen op Engelse ponden.


Waar ligt de straat van Gibraltar?

De straat van Gibraltar is de zee-engte (doorvaart) tussen Marokko en Spanje. Op het smalste punt is het land 14 kilometer van elkaar verwijderd.


Wat is er te doen in Gibraltar?

Gibraltar is ideaal voor een dagje winkelen, u vindt er vele winkels gesitueerd rond de aantrekkelijke haven. Het is een geweldige plek om te bezoeken en zeker in het geval u op zoek bent naar belastingvrije artikelen. U kunt er de Rots bezoeken waar u de enige Europese apen kan zien, u kunt er het natuurreservaat bezoeken, of ronddwalen in de natuurlijk gevormde grotten waar u stalachtieten en -mieten zal aantreffen.


Excursie naar Gibraltar

Het verkeer op de grens met Spanje is vaak stroperig. Daarom hebben de Britten er een post ingericht om het voor Gibraltar bestemde verkeer voorrang te verlenen en het verkeer uit de andere richting te laten wachten. Automobilisten en voetgangers ondervinden bij het oversteken van de grens vaak grondige controles van de douanepolitie. Vergeet niet uw paspoort mee te nemen!


Georganiseerde dagtocht Gibraltar

Steek de grens over van Spanje naar Brits grondgebied, waar u Britse politieagenten kunt zien, Brits geld kunt besteden en belastingvrij kunt winkelen. Maak een rondreis door de stad en Punta Europa, gevolgd door een trip per minibus naar de top van de beroemde Rots van Gibraltar met prachtige vergezichten over de Spaanse en Marokkaanse kust. Voor onze excursies werken wij samen met Viator. Opstappunten Torremolinos, Fuengirola, Marbella, San-Pedro en Estepona.


De apenrots in Gibraltar

gibraltar-apenOp de Rots leeft een door de Britten ingevoerde apenkolonie in een natuurreservaat. Het gaat om een troep berberapen (Macaca sylvanus), die verder ook in Noord-Afrika voorkomen. De kolonie bestaat uit enige honderden dieren in drie verschillende troepen. De meeste apen zijn erg mak en kunnen uit de hand eten, het is echter aan te raden dit alleen in overleg met een gids te doen. De apen komen soms tot in de stad en nieuwsgierig als ze zijn sluipen ze dan door open ramen of terrassen naar binnen in woningen. Als de apen worden opgeschrikt door de bewoners wil er nog wel eens een vaas of meubelstuk sneuvelen. Als de apen worden opgemerkt in de stad zorgt dat natuurlijk onmiddellijk voor veel bekijks, maar ook voor een speciaal team dat de apen vangt en opnieuw naar het reservaat brengt. Het zijn overigens steeds dezelfde apenwijfjes en hun nageslacht die naar de stad gaan.


Kabelbaan in Gibraltar

gibraltar-kabelbaanIedere 15 minuten gaat er een kabelbaan van het
zuiden van de stad naar de top met een tussenstop
op de apenrots. Aan het einde van de kabelbaan is er
een observatorium met een restaurant, terwijl op de
hoogste top een militair complex staat.

 

 

Veerboot Gibraltar - Marokko

Rápidos del Sur ferries vertrekken vanuit Gibraltar naar het Afrikaanse continent door middel van hogesnelheidscatamarans. Meer info: www.frs.es

De luchthaven van Gibraltar

luchthaven-gibraltarDe luchthaven van Gibraltar is eigendom van het
Brits Ministerie van Defensie en wordt zowel
gebruikt door de Royal Air Force (RAF) als voor
reguliere vluchten. De luchthaven ligt op slechts
500 meter van het stadscentrum. De Winston
Churchill Avenue, de hoofdweg richting de grens
met Spanje, kruist de startbaan. Om gevaarlijke
situaties te voorkomen wordt deze weg met
spoorbomen gesloten als er een vliegtuig gaat
landen of opstijgen. Vanwege deze opmerkelijke
kruising en de korte landingsbaan wordt Gibraltar International Airport wel het op vier na gevaarlijkste vliegveld ter wereld en het gevaarlijkste van Europa genoemd.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España