Granada

In de stad Granada is één van de wereldberoemde monumenten van Spanje te vinden. Dit is het ontzettend grote magistrale Alhambra paleizencomplex. Het is zo bijzonder, dat UNESCO heeft bepaald dat er maar een aantal bezoekers per dag binnen mogen. Granada heeft een aantal prachtige tuinen. Met name de tuin waarin het mooie Parador van Granada staat. Een Parador is een tot staatshotel omgebouwd historisch stuk erfgoed als oude kastelen en kloosters. Het oudste stadsdeel van Granada ‘Albayzín’ geeft een heerlijk gevoel van Andalusische gezelligheid.


Wat u zeker moet gezien hebben in Granada:  Laat u meeslepen door de Moorse invloeden Calle Calderería (calle de las teterías)

Granada quartiere: Albayzín, Cuesta de la Calderería Nueva

Nog meer info over ALBAYZÍN vindt u hier:  http://www.granada-in.com/itinerario/itinerario.html

Santa Iglesia Catedral Metropolitana de la Anunciación de Granada

image053


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

image001Stedentrip Granada Spanje

Granada, gelegen tussen de hoogste bergtoppen
van Spanje en de Middellandse zee, maakt dat er
altijd gegrapt wordt dat je in Granada 's morgens
kunt skiën en 's middags genieten van de zon
op het strand.

Stedentrip Granada

De met sneeuw bedekte bergtoppen van de Sierra Nevada in Spanje bieden een schitterend decor voor de Alhambra, de Costa Tropical in het zuiden langs de kust van de Middellandse zee. Harmonieus geïntegreerd zijn natuur en architectuur, de schoonheid van de rijke exotische islamitische paleizen, de patio's en de tuinen zullen u versteld doen staan.

Granada Universiteitsstad

Granada heeft de reputatie van een zonnige en vrolijke bevolking. Het opvallend vriendelijke karakter van de meeste burgers maakt dat u ze vaak vrolijk kakelend aantreft in een van de vele bars, of u vindt ze in een van de vele tapasbars. De prestigieuze universiteit van Granada trekt jaarlijks 60.000 nationale en internationale studenten, een populatie die de straten van Granada een levendige aanblik bezorgd.

image002Capilla Real en de kathedraal van Granada

Gebouwd als een passend mausoleum voor de meest beroemde monarchen is de Capilla Real (koninklijke kapel) nog indrukwekkender dan de veel grotere naastgelegen kathedraal van Granada. Stap door de deuren van dit prachtige gotische gebouw, neem de schoonheid van de kapel in u op, en ga op zoek naar de marmeren graven van Fernando en Isabel, samen met hun dochter en schoonzoon.

Het Alhambra in Granada

Het Alhambra is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het Koninkrijk Granada. Het Alhambra weerspiegelt de ongeëvenaarde schittering en extravagantie van de rijke islamitische geschiedenis van Granada. U dient hier, zeker als u van wat verder weg komt, vooraf te reserveren. Kijk hiervoor op: www.alhambradegranada.org

De wijk Albaicín in Granada

De kronkelende steegjes en witte gebouwen van de historische islamitische wijk van Granada is niet alleen de oudste wijk, maar is ook de meest kenmerkende, volledige en echte islamitische wijk van heel Spanje.

Flamenco in Granada

Andalusië is nog steeds de plek om flamenco te zien in zijn meest authentieke vorm. Veel van de meest bekende Spaanse flamenco spelers zijn afkomstig uit de traditionele zigeunerwijk van Granada, Sacromonte, waar u nog een bezoek kunt brengen aan de grotten en grotwoningen voor spontane optredens! 

Uitgaan in Granada

De "Granadiños" zijn experts op het gebied van genieten van het leven, met een levendig uitgaansleven als gevolg. Breng een avond nippend aan uw sangría door in een café met terras, geniet van de feestelijke sfeer van de bars in Granada, of bekijk zelfs de grotten verbouwd tot nachtclubs in de wijk Sacromonte.

image003Tapas eten in Granada

Een van oudsher Spaans, maar steeds internationaler wordend fenomeen, is de "Tapeo". Tapas, bestaande uit diverse kleine hapjes die er voor dienen om de tijd door te komen tussen de lunch en het late avondmaal, vonden hun oorsprong in Andalusië. Vandaag de dag is Granada een van de weinige steden waar u in een enkel geval nog steeds gratis tapas bij de bestelling van een drankje krijgt. Tevens heeft Granada de reputatie voor het toevoegen van een persoonlijke "touch" aan de Andalusische tapas.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)


Beschrijving

Granada is muziek en poëzie, pure kunst monumentale, oude cultuur. Provincie is het bereiken van de hemel van de ruige toppen van de Sierra Nevada, steden van de indrukwekkende architectuur die encalman in de Altiplano, witte dorpen verspreid valleien en heuvels die sterven in de kliffen en stranden van de Costa Tropical. De provincie Granada, uitstekende toeristische bestemming, kunnen reizigers genieten van het skiën in de Sierra Nevada, de verborgen onderneming Alpujarras dorpjes, verken de laatste grens van Al-Andalus in de westerse Granada of verblijf in grotten die het leven holbewoner herinneren.

Een land van zachte, warme zomers en winters bevorderlijk voor het plezier van wintersport.

Geschiedenis

De hele provincie heeft stimulansen voor toerisme en culturele monumenten. Muncipio In Santa Fe, werd bedacht de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus en Fuentevaqueros zag de geboorte van Federico García Lorca, een van de dichters en toneelschrijvers die verlichting Millin Spaanse brieven.

In de hooglanden Granada waren de overblijfselen van een hominide gedateerd op tussen de een en twee miljoen jaar. De bastetanos, Iberische stad, nagelaten aan het nageslacht een overblijfsel van grote historische waarde en clutural: de Vrouwe van Baza.

Richting van de V eeuw voor Christus, een paar munten geslagen door túrdolos rekening voor de herkomst van het kapitaal van deze prachtige provincie. In de achtste eeuw, de Berbers veroverde dit land dat hun hoogtepunt kennen met de Nazarites dat economische ontwikkeling, sociale, kunst en cultuur, waarvan de invloed zich uitstrekt tot vandaag te bevorderen.

Landschap

De provincie Granada wordt gekenmerkt door een trap van plateaus die afstammen van de hoge toppen van de Middellandse Zee. Deze plateaus en hoogte van het land maken het klimaat is zeer koude winters. Dit beïnvloedt intens op de vegetatie, de landbouw, de veeteelt en de jacht.

In de provincie Granada zijn er drie verschillende gebieden: de kust, het vruchtbare gebied van Granada en de bergen. Elk heeft bepaalde klimatologische, topografische, historische en situationele individuen die het onderscheiden van de anderen.

Gastronomie

Arabische invloeden, van uitstekende grondstoffen. Het biedt traditionele gerechten zoals zachte bonen met ham, distels, remojón en gazpacho. Alle vergezeld van heerlijke brood Alfacar.

Zeven producten worden erkend benaming van oorsprong of kwaliteit: olijfolie van de bergen en het westen, de Tájar Huetos groene asperges, honing, ham en cherimoya Trevelez de Costa Tropical.

In Riofrio, wordt gemaakt van de enige Beluga kaviaar kwaliteit van Spanje en de Costa Tropical garanties goede zeevruchten.

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España