El Torcal de Antequera

el torcal

El Torcal de Antequera is een bijzondere plaats die u doet verrassen met zijn rare en gevarieerde vormen waarin de kalkstenen rotsen door wind en water geërodeerd zijn in de loop van duizenden jaren.

Natuurpark El Torcal

Gelegen in de provincie Málaga in Andalusië, 8 kilometer ten zuiden van Antequera en op slechts 50 kilometer ten noorden van Málaga is El Torcal gemaakt van kalksteen dat is ontstaan ​​tussen de 250 en 150 miljoen jaar geleden en was toen een plek waar op dat moment een zeer lange doorgang was die aansloot op zee vanaf de Golf van Cádiz tot aan Alicante, dus vanaf de Atlantische Oceaan tot Middellandse Zee.

De rotsen

rotsen

De rotsen vormden hier oorspronkelijk de zeebodem en zijn in miljoenen jaren langzaam veranderd. De uitbundige flora en fauna vormen een toegift op deze prachtige plek, die beschouwd wordt als uniek in Europa. El Torcal was ook de woonplaats van de prehistorische mens. Overblijfselen van deze neolithische bewoners zijn op verschillende plaatsen gevonden, waarvan de belangrijkste Cueva del Toro is.

Flora en fauna

flora

El Torcal was het eerste Andalusische beschermde natuurgebied (in 1929) en in 1978 werd het uitgeroepen tot natuurpark. Sinds 1989 wordt het erkend als plaats van belang met met betrekking tot de flora en fauna. De bomengroei in het El Torcal Natuurpark is typisch voor bergomgevingen en bestaat uit esdoorns, vlierstruiken, eikenbomen, meidoorns en sleedoorns, afgewisseld met ander plantenleven, waaronder tijm, klimop, varens, mos, pioenen en irissen. Als het om de dierenwereld gaat, kent het gebied zo'n 150 verschillende soorten amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren, waaronder verschillende soorten berggeiten, vossen, bergkatten, hagedissen, schorpioenen, slangen, spinnen et cetera. Vele gieren, arenden, adelaars, sperwers, gierzwaluwen, valken en andere vogels zoals uilen treft u aan in dit gebied. De plaats is uitgeroepen tot beschermd gebied voor vogels.

Wandelroutes

wandelroute

Voor de bezoekers van het natuurpark is er een aantal gemarkeerde wandelroutes uitgezet, met verschillende moeilijkheidsgraden. De groene route kan in 45 minuten worden uitgelopen en levert geen bijzondere problemen op. De gele route kost ongeveer twee uur, is iets zwaarder, en vereist in elk geval comfortabele schoenen. De rode route is moeilijker, duurt meer dan drie uur en vergt wat meer voorbereiding, zoals drinkwater, wat te eten en warme kleding.

Locatie bezoekerscentrum El Torcal de Antequera

Het bezoekercentrum ligt vlak bij de Mirador (uitkijkpost) de Ventanilla. Er is gelegenheid om iets te eten en te drinken, en u vindt er prachtige boeken over de natuurlijk in Andalusie, en wandelroutes ook voor andere gebieden in Andalusie.Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España