In de regio van het gebied van AXARQUIA ligt dit witte dorp met een straffe geschiedenis :

De rozijnen route :


El Borge met zijn 1000 inwoners is een authentiek Andalusisch wit dorp waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en waar toeristen nog niet tot het vaste straatbeeld behoren.

Hoewel het dorp in de vierde eeuw voor Christus gesticht werd door de Phoeniciers ademt het de sfeer van de latere Moorse overheersing. Een van de twee torens van de dorpskerk is dan ook uitgevoerd in de typische Mudejar-bouwstijl. El Borge ligt 230 meter boven zeeniveau in de Axarquia, een streek die direct ten oosten van Malaga ligt.

El Borge is een klein maar levendig dorp met open, aardige en behulpzame bewoners, die moeite zullen doen u te begrijpen ook al spreekt u geen Spaans. U vindt er wat supermarktjes, een bakker en slager, een viswinkel, twee restaurants met wifi, enkele tapabars, een koffiebar met wifi, een vogelparkje en een ruim zwembad met een bewaakt peuterbad. Bij het zwembad, dat van half juni tot half september geopend is, ligt een een grasveld met palmbomen en een restaurant.

De Axarquia wordt omgeven door bergen die in de winter het gebied afschermen tegen de koude wind vanuit de hoogvlakte van centraal Spanje. Hierdoor heeft de streek een weldadig micro-klimaat waarin zelfs tropische vruchten goed gedijen. Al in januari bloessemen de amandelbomen volop.

Een van oudsher belangrijke inkomstenbron vormt de druiventeelt (moscatel) waarvan een wijn, maar bovenal heerlijke rozijnen gemaakt worden. De druiven worden op de heuvels rondom het dorp te drogen gelegd. Ooit mocht het dorp haar belasting in rozijnen afdragen.

Een dag per jaar, half september, is El Borge het middelpunt van de streek. Op Dia de la Pasa (dag van de rozijn) wordt de nieuwe oogst met een groots feest gepresenteerd en geprobeerd. Op de vlakkere gedeelten staan avocado-, citroen- en mangobomen.

De bekende bandiet Luis Munoz Garcia, beter bekend als El Bizco de El Borge (de Schele) werd hier in de 19e eeuw geboren, in het dorp bevindt zich ter ere van hem een klein museum met restaurant.

Met een half uur rijden ligt u aan het strand en binnen twee uur loopt u in Granada.

zie ook deze link voor meer info :  http://www.absoluteaxarquia.com/


Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España