Marbella

De stad Marbella wordt nog steeds gezien als chique badplaats in de Costa del Sol. Er zijn veel elegante restaurants en luxe winkels. Doordat er veel welgestelde mensen wonen of op vakantie gaan in Marbella, zij er veel prestigieuze villa’s en grote appartementen te vinden. Wie graag een balletjes slaat op de golfbaan, heeft keuze genoeg in Marbella. De golfbanen van Aloha Golf, Rio Golf, Santa Clara Golf en Santa Maria Golf & Country Club zijn bijzonder mooi. Wie eens wat anders wil doen heeft ook keuze genoeg in deze fantastische badplaats. Denk eens aan een Buggy Safari of bezoek het oude historische centrum van Marbella. Om kunst en cultuur te snuiven is het aan te bevelen de volgende bezienswaardigheden te bezoeken: het Museo del Grabado Español Contemporáneo met zijn grafische kunst, de jachthaven Puerto Banús, Av. del Mar met de bronzen beelden van Salvador Dalí en het Almeda Park met zijn bijzondere banken.

image003

In de bergen rond Marbella zijn archeologische opgravingen gedaan, die wijzen op bewoning in de paleolitische en neolitische tijd. Ook zijn er overblijfselen gevonden van Fenicische en latere Carthaginensische nederzettingen in het gebied van de Rio Real. In de Romeinse tijd heette de stad Salduba. Tijdens de islamitische overheersing bouwden de moslims een kasteel in deze stad, en ommuurden zij deze. De naam Marbella, afkomstig van Marbil-la, dateert uit deze islamitische tijd. In 1485 werd het door de Spanjaarden heroverd, en in de eeuwen die hierop volgden, groeide de stad.

Badplaats

Marbella is een van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol, en het is er een groot deel van het jaar dan ook erg zonnig (met 18,7°C als jaarlijks gemiddelde dagtemperatuur). Er zijn zeer veel hotels en toeristenappartementen in deze stad gebouwd, vooral veel welgestelde toeristen verblijven hier. Marbella bezit meer dan tien golfterreinen, en Puerto Banús is de meest prestigieuze jachthaven van de Middellandse Zee. Voor mensen die van watersport, golf, en andere sporten houden, zijn er goede faciliteiten in Marbella. Met de bus zijn andere plaatsen zoals Gibraltar en Algeciras eenvoudig te bereiken. Er loopt een buslijn langs de kust.

Bezienswaardigheden in en rond Marbella

La Iglesia de la Encarnación
het Stadhuis op de Plaza de los Naranjos
Arabische muur - Bonsaimuseum
Het Almeda Park bekend om zijn zitbanken uit keramiek
Museo del Grabado Español Contemporáneo
Puerto Banús, de prestigieuze jachthaven
Playa de la Bajadilla (strand)
Playa de Fontanilla (strand)
Puerto Deportivo (de haven van Marbella)


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

image001Marbella

Marbella, wat vroeger een klein wit vissersdorpje was, is nu een van de meest kosmopolitische plaatsen van de Costa del Sol.

Waar ligt Marbella?

Marbella ligt aan de zuidkust van Spanje, op een half uur tot drie kwartier rijden ten westen van Málaga.


Marbella, het hart van de Costa del Sol

Marbella is de vakantielocatie van de jet-set, vorsten, miljonairs of mensen uit de show business. Het is tegenwoordig een leuke stad met mooie boulevards, parken en tuinen, een historisch centrum en met de meest beroemde jachthaven Puerto Banús, aan de Middellandse Zee, waar u de mooiste jachten aantreft.

Het oude gedeelte van Marbella is een leuke plek om te bezoeken, gedurende de dag en vooral 's nachts. Als de nacht invalt zijn op plaatsen als Patio de los Naranjos de terrassen gevuld en later op de avond verdwijnt iedereen in de bars in de omgeving voor een drankje.


Wat is er te doen in Marbella?

Als u op zoek gaat naar cultuur en entertainment in Marbella, vindt u galeries, bioscopen, pubs en disco's, een uitgebreid uitgaansleven, golfbanen en Puerto Banus, de luxe jachthaven waar u uren kunt spenderen.

image002Er zijn veel dingen te doen in Marbella, zoals een wandeling van de oude stad en de vele winkelcentra voor degenen die de tijd winkelend willen doorbrengen. Leuke plaatsen om te bezoeken: De oude stad, de Santo Cristo de la Vera Cruz Kerk, Ermita del Calvario, het Bonsai Museum, Museo Ralli, Villa Romana de Río Verde, Termas Romanas de Guadalmina, Basílica paleocristiana de Vega del Mar, Yacimiento fenicio de Río Real, Pecho Redondo Grotten, Nagüeles Grotten, Bajadilla strand, Fuerte strand, Fontanilla strand.


Het weer in Marbella

Marbella is beschermd door de bergen van de Sierra Blanca, waar het microklimaat een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 18 graden celcius en zonnig weer geeft voor bijna het gehele jaar.


Winkelen in Marbella

image003Bezoekers van Marbella hebben geen tekort aan allerlei exclusieve winkelcentra, designer boetiekjes, kunsten en ambachten, cadeauwinkels en luxueus interieurzaken. Een grote meerderheid van deze winkels is te vinden rond het centrum, waar u ook vele cafés en restaurants vindt.

De beste winkelstraten in Marbella zijn de Avenida Ricardo Soriano en de Avenida Ramon y Cajal, een belangrijk winkelgebied waar u de beste winkels vindt, met bekende merken en bekende mode boetieks. Voor meer traditionele winkels en lokale winkels, gaat u naar de oude stad van Marbella, waar u een goede selectie van galeries, ambachtelijke winkels en cadeau-ideeën vindt.

Exclusieve commerciële centra in en rond Marbella zijn het Centro Commercial Benabola in Puerto Banús, met designer winkels en modewinkels, het elegante centro commercial Marina Banús in de Avenida Ramón Areces, en El Corte Ingles met een aantal verdiepingen met artikelen, variërend van mode en parfums, tot meubels en huishoudelijke artikelen en een populaire supermarkt. Elke zaterdagochtend wordt er een straatmarkt gehouden in Nueva Andalucia.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Nachtleven in Marbella

Het glinsterende nachtleven van Marbella is zonder twijfel uitstekend en zeer verschillend van de rest van de ook zeer drukke badplaatsen langs de Costa del Sol. Begin de avond met een ontspannen wandeling langs de boulevard, met veel chique cafes, bars en internationale restaurants of de charmante oude binnenstad van Marbella met vele tapasbars in witgekalkte steegjes en pleinen.

Puerto Banus is relatief rustig tijdens de wintermaanden, maar bruist van het nachtleven in het hoogseizoen. Andere hotspots langs de boulevard en in Puerto Banús zijn de Buddha Beach, Charleys, Desvan, Dreamers Night Club, Glam, Linekers Bar, News Cafe, Olivia Valere, Polo House, Portside Bar, Seven, Studio 10 Tibu, Vanity Marbella, lola Lounge, Oh Marbella en de Mansion Club.


Restaurants in Marbella

Uit eten gaan kunt u goed in Marbella, maar is erg duur. Maar niet alles in de omgeving van Marbella zijn restaurants en luxe hotels. In de luxe strandtentenin Marbella kunt u op informele basis eten met uitzicht op zee. Sommige strandtenten behoren overigens tot een van de luxe hotels en beschikken zelfs over een overdekt zwembad. Ook in deze meer informele restaurants kunt u beroemde en mooie mensen treffen die willen deelnemen aan een meer ontspannen sfeer. De prijzen? ... U vindt er restaurants in alle prijsklassen.


Vakantie in Marbella

Marbella is het toeristische hart van de Costa del Sol en u kunt de stad bereiken per trein, of vliegen op luchthaven Málaga op 40 minuten rijden of met eigen vervoer, bus, taxi, huurauto of transfer.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España