Estepona

Tussen de bergen en de zee ligt de stad Estepona. Met maar liefst 21 kilometer aan kustlijn, biedt deze plaats veel gezellige en mooie stranden. Er zijn veel historische overblijfselen te vinden in Estepona zoals de Clock Tower, kerk Sta. María de los Remedios, San Luis Castle en de oude vissershaven. Estepona heeft niet veel clubs en discotheken voor het nachtleven, maar wel veel gezellige restaurants en bars. Grote winkelcentra hoef je niet te zoeken in Estepona. Je vindt er meer kleine knusse winkels en veel lokale producten. Op ongeveer 20 minuten rijden van Estepona ligt een fraai Amerikaans safari park ‘Selwo Safari Park’.

Info hier : http://www.selwo.es/(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

image001Estepona

Estepona is gelegen aan de westkant van de Costa
del Sol. Alhoewel de stad direct aan de kust ligt,
ligt het grootste deel van het grondgebied binnen de
Sierra Bermeja.

De natuurlijke schoonheid van het gebergte en de
aanwezigheid van de sparrenbossen in het hoogste
gedeelte heeft gemaakt dat deze plek tot
natuurgebied is verklaard. Estepona is een belangrijk
centrum voor toerisme, dankzij de prachtige stranden en grote hoeveelheid aan faciliteiten.


image002Bezienswaardigheden Estepona

Een prominent monument is de "Iglesia de los
Remedios", andere bezienswaardigheden zijn de
"Torre del Reloj", "Plaza de Toros" (stierenvechten),
La Ermita del Calvario (Hermitage) en diverse huizen
of vorstelijke paleizen, zoals dat van de Markies van
Mondejar. Daarnaast zijn er een aantal
archeologische vindplaatsen uit het Romeinse tijdperk.


Wat is er te doen in Estepona?

Estepona beschikt over een prachtige haven voor plezierjachten, waar u kunt genieten van de diverse watersport faciliteiten. Ook is het spelen van golf een mogelijkheid in Estepona. Estepona is ook zeker een bezoek waard tijdens een van de vele festivals, die hier zijn talrijk zijn. De belangrijkste Fiesta is de Feria, die plaatsvindt in het midden van augustus.


Winkelen in Estepona

Estepona heeft een grote hoeveelheid aan lokaal geproduceerde goederen maar naast de Spaanse goederen hebben ook veel grotere en internationale merknamen zich hier gevestigd. In de grote jachthaven vindt u een breed scala aan nautische winkels voor boten en andere accessoires met betrekking tot de zee. Ook is er een groot winkelcentrum aan de kant van Marbella van de stad waar o.a. een grote Carrefour supermarkt is. Parkeren in het centrum van de stad kan moeilijk zijn, maar bij het winkelcentrum is een grote parkeerplaats.


image003Uitgaan in Estepona

Estepona heeft een interessant uitgaansleven dat, net als Marbella, zijn reputatie niet heeft door wat u direct ziet wanneer u in de stad bent, maar door de verrassingen die u krijgt als u de achteraf straatjes bezoekt. De stad is in wezen verdeeld in de haven en de directe omgeving van het centrum. Instinctief gaan toeristen als eerste naar de haven, waar een grote selectie aan bars en restaurants zijn gespecialiseerd in verse vis, maar ook het gebruikelijke internationale aanbod van gerechten. De meeste actie vindt u in de achteraf straatjes van Estepona. Er lijkt geen einde te komen aan het aantal kleine bars verborgen rond de vele smalle bochten. De meest populaire plek is Plaza de los Flores (Bloemen Plein) en hier vindt u een grote concentratie van bars gebouwd rond de fontein en de tuin.


Musea in Estepona

Er zijn diverse musea, waaronder het gemeentelijke museum, een archeologisch museum, een etnografisch museum, een museum over stierenvechten en een museum over paleontologie (fossielen).


image004Markt in Estepona

Elke zondag is er in de haven een markt waar u vele koopjes kunt bemachtigen en goed terecht kunt voor uw souvenirs zoals leren leer artikelen, bijouterie, kunsten en ambachten etc.

Elke woensdag ochtend is er "El Rastro", een markt gehouden in de open lucht aan de Avenida Juan Carlos. Goed voor verse groenten en fruit, kleding etc.

Dagelijks is er een overdekte markt (Mercado de Abastos). Deze wordt gehouden in de buurt van het kasteel en de Plaza del Reloj. Hier koopt u verse vis, vlees, groenten en fruit.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España