Het mooiste van Andalusia

Het Alhambra in de Spaanse stad Granada is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de wereld. Jaarlijks komen toeristen uit alle landen naar Granada afgezakt, om een bezoek te brengen aan deze fascinerende miniatuurstad uit de middeleeuwen. Binnen de vestigingsmuren van het Alhambra komt de bezoeker in contact met de prachtig en praal van Arabische paleizen, de geurende tuinen van het Generalife, de imposante Christelijke renaissance kerken en de middeleeuwse torens die je terug in de 14de eeuw brengen.

De belangrijkste bezienswaardigheden in het Alhambra:

  •   Alcazaba (Fort en torens als verdediging)
  •   Generalife (De tuin der tuinen)
  •   Nasridische paleizen (Mexuar - Comarespaleis - Leeuwenpaleis)
  •   Paleis Karel V (Christelijk paleis)

Alhambra : meer info op : http://www.alhambra.org

Deze stad in een stad werd aangelegd vanaf de 11de eeuw op de Sabikaheuvel die zich 200m boven Granada bevindt. Hierop bouwden ze het Alcazaba met zijn enorme vestigingsmuren en indrukwekkende torens van waaruit zij de hele omgeving konden aanschouwen. Het was in deze oninneembare vestiging dat de Koningen van het Moorse rijk hun paleizen bouwden.

In deze Nasridische paleizen word je geconfronteerd met de prachtige architectuur en decoratie die kenmerkend was voor de Arabieren. Marmeren zuilen en vloeren, overdadig opgemaakte plafonds van fijn houtwerk, muren bedekt met indrukwekkende kaligrafieën, en booggewelven met geometrische figuren. Je valt hier van de ene verbazing in de andere.

Het is ook hier dat het wereldberoemde Mirtenhof zich bevindt. Op deze binnenplaats wordt het spiegelend water omgeven door kort gesnoeide mirtenstruiken en vertrekken die geschiedenis hebben geschreven. Eens de Moren verslagen waren kwam in de gezantenzaal Christoffel Columbus geld en steun vragen voor zijn reizen naar Amerika.

Ook het Leeuwenhof staat in de Nasridische paleizen. Het is afspiegeling van het paradijs. In het midden van het hof vind je een fontein met eromheen 12 waterspuwende leeuwen die zich op de kruising van 4 kanaaltjes bevinden.

Dit stelt de bron en de 4 rivieren in het paradijs voor. Eromheen vind je 124 marmeren zuilen die een bos van palmbomen symboliseren.

Daarna kan je kennismaken met de Christelijke monumenten die gebouwd zijn na de val van Granada. Karel V liet hier in de 16de eeuw het naar hem genoemde Palacio Carlos V bouwen in pure renaissance stijl. Dit opvallende gebouw bevat een prachtige gevel die gemaakt werd door één van de leerlingen van Michelangelo. Op de binnenplaats bevinden zich 2 zuilengalerijen die je doen denken aan de Romeinse tijd. Of bezoek je liever de Christelijke kerk die werd gebouwd op de plek waar zich ooit een moskee bevond.

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España