Ronda = TOP excursie

Deze stad heeft drie bekende bruggen die over de rivier Guadaleví en diepe kloof El Tajo lopen. De beroemde bruggen zijn: de Puente Romano ook wel bekend als Puente San Miguel, de Puente Viejo ook bekend als Puente Arabe en de Puente Nuevo. Doordat Ronda tot één van de oudste steden van Spanje behoort, heeft de stad enorm veel cultuur en geschiedenis. Beroemde grotten als ‘Cueva de la Pileta en archeologische bevindingen en musea zoals het stedelijk museum, zijn er genoeg te vinden. Maar ook kerken, tempels en een arena voor stierengevechten.

Ronda(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Bezienswaardigheden Ronda

ronda

Ronda in Spanje, met zijn rustige sfeer en diepe kloof, is een bijzondere stad met diverse bezienswaardigheden, in de provincie Málaga.

Ronda Spanje

Ronda is een van de oudste steden in Spanje en ligt ongeveer 100 kilometer van Málaga. Met een bevolking van 36.000 mensen is Ronda een van de bezienswaardigheden die u echt gezien moet hebben als u in de buurt bent.

De stad ligt op een soort plateau met wallen (Tajos) in een bergachtig gebied dat 2500 meter boven de zeespiegel is. De rivier de Guadalevín loopt door de de stad die de bergen verdeelt.


Excursie Ronda

Ontdek de prachtige bergachtige streek van Ronda op een ontspannen dagje uit vanaf de Costa del Sol. Zie de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Ronda, met inbegrip van de Plaza de Toros arena en het museum. Een bezoek aan de Plaza de España, het belangrijkste plein van Ronda en de Kerk. Bewonder het uitzicht vanaf de adembenemende kloof El Tajo, die de stad splitst in een oude en een nieuwe wijk, en loop over de Puente Nuevo, de brug die de twee met elkaar verbindt. Sluit af met een rondleiding bij een lokale wijnboer en geniet van een een proeverij van de lokale Spaanse wijn. Voor onze excursies werken wij samen met Viator. Opstappunten voor deze excursie zijn Torremolinos, Fuengirola, Marbella en San-Pedro.


Ronda Bezienswaardigheden

Ronda heeft veel bezienswaardigheden, de meeste liggen bij elkaar in het oude gedeelte van de stad. Naast de Plaza de Toros is een informatiepunt waar u een kaartje van Ronda kunt krijgen en natuurlijk zijn er diverse boekjes beschikbaar.


plaza-de-torosPlaza de Toros de Ronda

Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Ronda is een van de oudste arena's van Spanje (1758) en is de wieg van het moderne stierenvechten. Ook werden er sinds de 16e eeuw de paarden getraind (Escuela de Equitación) waar de ruiters gedurende het gevecht op zitten. De ring heeft een diameter van ongeveer 220 meter en heeft 68 bogen en twee niveaus met zitplaatsen. De Plaza de Toros is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur en bevat diverse musea, waaronder een collectie antieke vuurwapens.
Meer info: http://www.rmcr.org


puente-nuevoPuente Nuevo

De Puente Nuevo (de nieuwe brug) is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Ronda. De brug is 120 meter lang en 98 meter hoog. De eerstgebouwde brug is na 6 jaar ingestort (1741), de huidige brug werd voltooid in 1793 na 40 jaar bouwen. De brug is gemaakt van stenen die terplaatse gedolven werden. De ruimte onder de boog werd vroeger gebruikt voor een aantal doeleinden, zoals een gevangenis en museum.


puente-viejoPuente Viejo

Betekent "oude brug" en ligt in een lager gedeelte van de wallen van Ronda. Deze brug werd tot aan de bouw van de nieuwe brug eerst de nieuwe brug genoemd. De brug werd gebouwd in het jaar 1616 en wordt gebruikt voor ​​voetgangers. De brug bestaat uit 1 boog van 10 meter en is 31 meter hoog boven de rivier.


arco-de-felipeArco de Felipe V

De boog van Felipe V is gebouwd om de oude Arabische poort te vervangen. Het instorten van de eerste nieuwe brug in 1741 veroorzaakte een toename van de mensen die de stad wilde bezoeken vanaf de oostzijde en met deze poort wilde men de toegang verbeteren. De poort staat, volgens Arabische traditie, in een haarspeldbocht om zo een aanval te paard af te weren. De poort is gebouwd in 1742 gedurende de regeringsperiode van Felipe V.


puente-arabePuente Árabe

De Arabische brug wordt ook wel de Romeinse brug genoemd, alhoewel hij gebouwd is in het tijdperk van de Arabieren. Via deze 12 meter hoge brug en een toren die nu niet meer bestaat, kon men aan de oostkant van Ronda de stad binnen.


winkelstraatWinkelstraat Carrera Espinel

Het is de belangrijkste winkelstraat in Ronda, en loopt tot aan de bullring. Het beschikt over een aantal winkels, cafés, bars en restaurants.


park-alamedaPark Alameda del Tajo

Dit park ligt dicht bij de Plaza de Toros en beschikt over veel groen en schaduwrijke bomen en loopruimte. Het park wordt ook wel de groene long van Ronda genoemd en heeft een aantal balkons van waaraf u tot ver in de omgeving kunt kijken.


jardinesJardines de Cuenca

Deze spectaculaire tuinen vindt u aan de rand van de wallen van Ronda, vlakbij de oude brug. Zij vormen terrassen op verschillende niveau's. Van hieruit heeft u een van de beste uitzichten over Ronda.


la-ciudadLa Ciudad

Het is de oudste wijk van Ronda. Het beschikt over een museum, de Santa Maria kerk en een moskee gebouwd in de periode van de Moorse overheersing.


Ronda overige bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden in Ronda zijn de Baños Árabes (het Arabische badhuis),
Iglesia de Santa María la Mayor (de kathedraal Santa Maria),
Casa del Rey Moro (het huis van de Moorse koning),
Convento de Santo Domingo (het klooster van Santo Domingo),
Fuente de los 8 Caños (fontijn met 8 waterstralen),
Iglesia de la Merced (de kerk van Merced),
Palacio de Mondragón (het paleis van Mondragón, het was het paleis van een Marokkaanse koning)
en de Murallas de Ronda (de wallen aan de rand Ronda).


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España