Fuengirola

Stranden als Playa del Bajondillo, Playa de la Carihuela en Playa Mar maken van deze badplaats een gewilde bestemming. In Fuengirola is een prachtig Arabisch kasteel ‘Castillo Sohail’ uit de 10e eeuw en een gezellige haven met veel vertier wat natuurlijk niet mag ontbreken in een bruisende badplaats als deze. Verder is er een dierentuin ‘Zoologico de Fuengirola’ een Romeinse Ruïne en een hele gezellige boulevard (5 km enkele reis). Het biopark van Fuengirola is een nieuw soort dierentuin waar ze pretenderen nog meer naar de oorspronkelijk leefomgeving van de dieren te kijken en dat proberen te evenaren.

Voor de KIDS : dierentuin ‘Zoologico de Fuengirola’

http://www.bioparcfuengirola.es

image041


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

image001Fuengirola

Fuengirola aan de Costa del Sol is vooral bekend
om haar lange zandstranden en door haar hotels
en appartementen met prachtig uitzicht op de
Middellandse zee en de kustlijn.


Vakantie in Fuengirola

U kunt tijdens uw vakantie in Fuengirola genieten van een wandeling langs de brede boulevard met kleurrijke bloemen en palmen. Fuengirola kan worden beschouwd als een favoriete plek voor veel toeristen en gezinnen voor hun vakantie in zuid Spanje.


Waar ligt Fuengirola?

Fuengirola ligt aan de zuidkust van Spanje, omringd door Mijas, Torremolinos, Benalmádena en Marbella en heeft een gunstige ligging ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden aan de Costa del Sol.


image002Uit eten en uitgaan in Fuengirola

Fuengirola is vooral populair bij toeristen die graag een breed scala aan entertainment en restaurants in de omgeving zoeken. Andalusische traditionele tapas en lokale visrestaurantjes maken Fuengirola een populaire keuze om gezellig uit eten te gaan. Fuengirola is een van de levendigste plaatsen voor het uitgaan aan de Costa del Sol. Langs de boulevard, de "Paseo Maritimo" vindt u meer dan 300 restaurants, bars, pubs, winkels, discotheken, clubs, loungebars, salsa en alle andere soorten muziek om op te dansen. Het hele jaar door zijn er vele festivals op het gebied van muziek, klassieke dans, ballet, flamenco, theater, en zelfs het circus komt twee keer per jaar.


(Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Bezienswaardigheden in Fuengirola

Er is veel te doen tijdens uw vakantie in Fuengirola, variërend van leuke familie activiteiten zoals het Aqua Park in Fuengirola, een uitstapje naar het Bioparc, de dierentuin in Fuengirola, een ritje door de stad met het treintje of in een koets, en een groot aantal watersporten. Fuengirola Kasteel (Kasteel Sohail) is uitgegroeid tot het symbool van de stad; gelegen net buiten de stad op een heuvel met een indrukwekkend uitzicht over de zee. Het kasteel is waarschijnlijk van Romeinse oorsprong, hoewel het werd gerestaureerd in de tiende eeuw door Abderrajman III onder de Moorse heerschappij van Andalusië.


Markt in Fuengirola

Dinsdag is marktdag, geopend tijdens de ochtenduren, is El Baratillo, de grootste openlucht markt aan de kust. Deze markt trekt bezoekers uit de nabijgelegen badplaatsen evenals de lokale bevolking. Het is de moeite waard om de koopwaren op deze markt te gaan bekijken, van valse merkkleding en horloges tot de meer traditionele Andalusische producten. Er is ook een vlooienmarkt op zaterdag.


 (Tekst en foto’s : BRON = http://www.beleef-andalusie.nl/)

Welkom bij ons

terras1

Wij stellen alles in het werk om er een TOP vakantie van te maken. Het doel
van deze website is om informatief te zijn in alle opzichten.

De zandstranden

image005zandstrand

De stranden hebben stoeltjes en ligzetels en zonne-paraplu’s.
Op deze zandstranden bevinden zich tal van beach bars en restaurants.

Onze ligging

image008

Urbanización                                                                                                                                                                    

“La Rinconada de Miraflores Golf”
Miraflores - Riviera del Sol
Mijas Costa - Provincia Malaga 

Costa del Sol - España